Follo-trener innrømmer ulovligheter

Follo-trener Hans-Erik Eriksen innrømmer å ha vært involvert i ulovligheter knyttet opp mot samme miljø som etterforskes i kampfiksingssaken.

På en pressekonferanse lørdag fortalte Follos styreleder Ole Bjørn Fausa at treneren selv hadde bedt om å bli innkalt til et nytt avhør med politiet fredag. Det skjedde fordi treneren skal ha skjønt at han selv kunne ha informasjon om miljøet som nå etterforskes.

Eriksen innrømmer å ha vært involvert i det som betegnes som ulovligheter knyttet opp mot det samme miljøet. Et forhold som ligger flere år tilbake i tid, da han selv var spiller i Follo.

– I går fikk vi kjennskap til at en ansatt i Follo skulle ha vært involvert i nye ulovligheter mange år tilbake i tid. Vi ba ham redegjøre for det, og han innrømte ulovlige ting, på utsiden at saken som pågår nå. Men samtidig skal det vært inn mot det miljøet som nå muligens driver med kampfiksing, sa Fausa.

Styrelederen forteller at det på ingen måte skal være snakk om kampfiksing, men at Eriksen skal ha forstått at han måtte informere politiet, for å lette deres arbeid. Treneren skal kun ha status som vitne i kampfiksingssaken, men er mistenkt for ulovlighetene han selv har vedkjent.

Også fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem i NFF var til stede på pressekonferansen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2