Folkeavstemning om Oslo-OL

Det blir holdt folkeavstemning i Oslo om OL-søknaden for 2022 under høstens stortingsvalg, melder NRK.

Bystyret i Oslo vedtok i fjor å arrangere en folkeavstemning samtidig med stortingsvalget, og både kommunaldepartementet og bystyreflertallet er fornøyd med opplegget som er gjort klart.

– Jeg synes dette ser ut som en veldig god løsning. Det betyr at vi kan gjennomføre en folkeavstemning om OL i samtlige valglokaler i Oslo, og at man også kan forhåndsstemme i folkeavstemningen. Det sikrer at mange kan delta og at vi får bred oppslutning om folkeavstemningen, sier Eirik Lae Solberg (H) til NRK.

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) godkjente opplegget før helgen, og det skulle presenteres for valgstyret tirsdag. Trolig får det tilslutning fra det borgerlige bystyreflertallet i Oslo onsdag.

Det vil være mulig å avgi stemme ved alle valglokaler og forhåndsstemmesteder. Både Arbeiderpartiet og SV har hatt innvendinger mot hvordan folkeavstemningen skal gjennomføres. SV ønsker stemmerett for 16-åringer, mens Arbeiderpartiet vil at manntallet ved kommunevalg legges til grunn. Det vil gi stemmerett til over 50.000 utenlandske statsborgere som ikke har stemmerett ved stortingsvalg. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2