Fire personer tiltalt i overgangssaken

Statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot fire personer i overgangssaken i norsk fotball.

Personene som er tiltalt er tidligere styreleder Lars Holter Sørensen i Stabæk Fotball AS, sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styremedlem Tor Q. Aaserød i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga Fotball. For tidligere styreleder Erik Loe i Stabæk Fotball LFI er forholdet henlagt etter bevisets stilling.

Ifølge en pressemelding fra Asker og Bærums politidistrikt er det tatt ut tiltale om grovt bedrageri. For Vålerengas tidligere sportsdirektør er det tatt ut et subsidiært tiltalepunkt for grovt heleri. Det gjelder det samme forholdet som det grove bedrageriet.

I tillegg har statsadvokaten bedt politiet utstede forelegg overfor Stabæk Fotball LFI (idrettsforeningen) og Stabæk Fotball AS. For den tidligere styrelederen i Stabæk Fotball LFI vil forholdet bli henlagt etter bevisets stilling.

Påtalemyndigheten avventer nå om Stabæk Fotball LFI og Stabæk Fotball AS vedtar foreleggene. Deretter vil tiltalen bli oversendt til tingretten for berammelse av hovedforhandling sammen med eventuelt ikke vedtatte forelegg i saken.

Saken gjelder overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Han ble solgt til VIF for 1 million kroner selv om Rosenborg bød mer for islendingen. Samtidig solgte Stabæk en opsjon på den da 15 år gamle Herman Stengel til Vålerenga. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2