Fintspillende Rosenborg til topps

Med tidvis fantastisk fotball og sterk effektivitet vant Rosenborg 3-2 over Odd og overtok ledelsen i eliteserien fotball søndag.

I en av hovedrollene var eliteseriedebutanten Daniel Berntsen, som løp ustanselig og stadig truet Odd-forsvaret. Bodøværingen kronet også kvelden med en drømmescoring da han punkterte kampen med 3-0-målet etter en drøy time.

Like etter nikket evigunge Frode Johnsen inn sitt femte eliteseriemål for året, men det var også stort sett beholdningen for gjestene. Herolind Shalas straffescoring i tilleggstiden skapte bare et ørlite håp for gjestene, som i mesteparten av kampen hadde nok med å holde unna for et offensivt Rosenborg-lag.

Hjemmelaget presset på hele første omgang, og fikk til slutt den forløsende scoringen etter et fantastisk angrep i det 39. minutt. Mike Jensen slo en strøken crosser til Tobias Mikkelsen på kanten. Han spilte fri Christian Gamboa med hælen, og costaricaneren stormet framover. I midten fant han omsider John Chibuike, som på nesten akrobatisk vis fikk dyttet ballen i mål med venstrefoten.

Bare minuttet senere varslet Borek Dockal farligheter da han sendte en suser i tverrliggeren. Og like før pause lyktes det for tsjekkeren. Chibuike kranglet seg fri utenfor Odd-feltet, men gikk så i bakken. Dommer Ken Henry Johnsen rakk ikke å blåse for frispark før Dockal klinket inn 2-0 med et lavt skudd.

I sluttminuttene ble det noe ampert på Lerkendal, og Jone Samuelsen måtte i dusjen i tilleggstiden etter å ha fått to gule kort. Odd klarte ikke å få et siste mål, og Rosenborg kunne dermed rusle av banen som serieleder med tre nye poeng. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2