Finne utfordres: – Kan ikke snakke om det i all evighet

Bård Finne (28) får en utfordring av de sjeldne før cupfinalen.

UTFORDRES: Forventningene er store til Branns toppscorer, Bård Finne, før cupfinalen. Foto: Isac Skjevik Kvello / TV 2
UTFORDRES: Forventningene er store til Branns toppscorer, Bård Finne, før cupfinalen. Foto: Isac Skjevik Kvello / TV 2

– Nå er det bare god stemning. Vi koser oss litt, så gleder vi oss til helgen.

Bård Finne i strålende humør når han møter TV 2 i Branns 17. mai-tog. Dagen etter to mål mot Stabæk er fokuset rettet mot Ullevaal og cupfinalen mot Lillestrøm.

– Jeg gleder meg veldig. Det er det jeg tenker på. Vi skal spille en kjempestor kamp. Det går ikke an å ikke se frem til det.

Legendens utfordring: – Trenger ingen trone

For det å vinne cupgull med Brann gir heltestatus i Bergen. Det vet i alle fall Bengt Sæternes alt om. I cupfinalen mot Lyn i 2004 ble han tilnærmet udødelig mellom de sju fjell.

– Det var jo veldig stort der og da, selvfølgelig. Å vinne gull med Brann betyr så mye. Jeg er utrolig stolt over det, sier den tidligere Brann-spissen til TV 2.

Sæternes scoret hat trick på en halvtime i finalen for 19 år siden. Nå håper spisshelten at Finne kan gjøre det enda bedre enn ham.

– Jeg trenger ikke noen trone der, så om det er noen som kan toppe hat tricket blir jeg bare glad. Jeg unner ham det, om han skulle klare det.

CUPHELT: Bengt Sæternes snakkes fortsatt om i Bergen, 19 år etter bragden mot Lyn.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB .
CUPHELT: Bengt Sæternes snakkes fortsatt om i Bergen, 19 år etter bragden mot Lyn. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB . Foto: Jarl Fr. Erichsen
CUPHELT: Bengt Sæternes snakkes fortsatt om i Bergen, 19 år etter bragden mot Lyn. Foto: Terje Bendiksby
CUPHELT: Bengt Sæternes snakkes fortsatt om i Bergen, 19 år etter bragden mot Lyn. Foto: Terje Bendiksby

– Det er veldig gledelig at Brann nå får det beste ut av Finne. Han dro til utlandet litt for tidlig, og nå har de fått dreisen på ham. Han er jo lokal også, så det betyr noe ekstra.

Lederen i Branns supporterklubb Bataljonen, Erlend Vågane, støtter mannen som ga han et av tidenes øyeblikk som supporter.

– Det må jo bli fire Finne-mål. Vi kan jo ikke snakke om Bengt Sæternes i all evighet. Det er jo snart 20 år siden. Noen må toppe den prestasjonen!

Finne, som har scoret ni mål så langt i år, tar utfordringen på strak arm.

– Ja, vi skal jo prøve så godt vi kan. Det var en voldsom kamp, det, i 2004. Vi skal prøve å gjenskape litt, sier Brann-profilen med et glis.

Kapteinen: Derfor kan Finne bli avgjørende

Sivert Heltne Nilsen omtaler Finnes prestasjon 16. mai mot Stabæk som utrolig. Brann-kapteinen håper på en reprise på Ullevaal.

– Det er viktig for oss å sette ham opp i gode situasjoner. Da blir det også mer rom til andre også når han gjør det såpass bra. Det kommer til å bli gunstig for oss, sier Heltne Nilsen til TV 2, og legger til:

– Det er absolutt muligheter for en ny helt, og flere nye helter. Det er lenge siden cupgull. Vi har en sjanse nå.

– Hva tenker du om sjansen dere har?

– Nei, jeg tenker ikke så masse på det. Jeg tenker mest på arbeidsoppgavene i kampen. Alt rundt finalen får vi tenke på om 10-15 år når karrieren er over, sier 31-åringen.

MÅLFARLIGE: Sivert Heltne Nilsen og Bård Finne er de to spillerne med flest Brann-mål i 2023. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
MÅLFARLIGE: Sivert Heltne Nilsen og Bård Finne er de to spillerne med flest Brann-mål i 2023. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Og mannen som sørget for sist Brann-cupgull kommer med følgende råd:

– De må bare glede seg og ha et smil om munnen når kampen starter. Man må ha flaks, og det er viktig å nyte situasjonen og kampen når du først er der, sier Sæternes, og legger til:

– Jeg forventer jo at Brann kommer til å spille med masse selvtillit og tar kommandoen i kampen. Lillestrøm har også gode spillere. Det blir en severdig kamp.