Finalefeber i Kiev

Fotballtilhengere fra hele verden satte sitt tydelige preg på Kiev i timene før søndagens EM-finale i fotball.

Spanske trøyer var overalt, italienske litt vanskeligere å få øye på, men det var slett ikke bare finalistenes tilhengere som vandret i gatene i sommerheten. Flere hundre tusen utlendinger var ventet til byen finalehelgen, og mange kom iført trøyene til lag som er slått ut for lengst eller slett ikke var med i EM.

Mange ukrainere har fortsatt å gå i landslagsdrakt etter at deres lag ble slått ut i gruppespillet, og tilhengere fra andre land markerer også sin tilhørighet selv om de nå reiser rundt og ser på helt andre lag.

Spanias fotballforbund har distribuert 11.000 billetter, Italias fotballforbund bare 5000. Som i de to tidligere cupkampene må italienerne finne seg i å være i klart undertall på tribunen, uten at det stoppet laget deres mot England eller Tyskland.

7300 politifolk er på jobb i forbindelse med finalen, og politipatruljene var svært synlige over hele byen søndag. Rundt stadion var det en jernring, der bare de med billett slapp gjennom.

Ved T-banestasjoner i nærheten av stadion flokket mengder av fotballfans seg, mange i håp om å kjøpe billett, mange andre for å selge. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2