FIFA tar et oppgjør med korrupsjonen

Det internasjonale fotballforbundet har i mange år vært plaget av korrupsjon og hemmelighold.

Eksekutivkomiteen i FIFA, som består av 25 mektige medlemmer, er flere ganger blitt avslørt for bestikkelser i forkant av viktige avstemninger om kommende VM-arrangører.

Den åpenlyse korrupsjonen er gått hånd i hånd med hemmelighold når det kommer til størrelsen på lønnssedlene ved hovedkontoret i Zürich i Sveits. I målinger for «god ledelse» ligger FIFA helt i bunnen, langt under Den internasjonale olympiske komité (IOK) – og det til tross for en omfattende reform.

Midt i kritikken mener kommunikasjonsdirektør Walter De Gregorio at FIFA de seneste månedene har tatt noen avgjørende steg som med tiden vil endre oppfattelsen til det så ofte utskjelte forbundet.

– Vi har gjort mange feil i fortiden, og selv om vi gjennomfører reformer, vil vi fortsatt gjøre feil, sier De Gregorio.

– Det er blitt besluttet at det i fremtiden er kongressen og ikke eksekutivkomiteen som skal velge VM-arrangør. Nå er det 209 mennesker i stedet for 25 som skal stemme, forklarer FIFAs kommunikasjonsdirektør. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2