Fenne blir tidenes yngste for Norge

Ungjenta Hilde Fenne (19) blir tidenes yngste kvinnelige stafettløper for Norge i mesterskap i kvinnestafetten i skiskytter-VM fredag.

Når vossingen legger ut på sin etappe, er hun tre dager yngre enn Anne Elvebakk fra bronselaget i 1986-VM. Hun slår også Åse Idland i 1993-laget med en drøy måned. De tre er de eneste 19-åringene med mesterskapsstafetter for Norge.

Hilde Fenne, datter av VM-sølvvinner (normaldistanse 1989) Gisle, debuterte i skiskytter-VM med 77.-plass på normaldistansen onsdag. Hun får selskap av Synnøve Solemdal, Ann Kristin Aafedt Flatland og tidenes nest eldste kvinnelige stafettløper i mesterskap for Norge, VM-dronning Tora Berger (31).

Lesjingen går sin niende mesterskapsstafett for Norge, likt med Liv Grete Poiree, men en bak Ann-Elen Skjelbreid og Gunn Margit Andreassen.

Norge er medaljefavoritt sammen med Russland, Tyskland, Tsjekkia, Frankrike og Ukraina. Tyskland er mestvinnende gjennom tidene (ti gull) og de siste to års verdensmester.

Eneste norske VM-gull i kvinnestafett kom i tyske Oberhof 2004. I fjor ble det norske bronsemedaljer i Ruhpolding. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2