Federer historisk med sin sjuende Wimbledon-tittel

Roger Federer skrev tennishistorie med sin sjuende finaleseier i Wimbledon da hjemmehåpet Andy Murray ble slått med sifrene 4-6, 7-5, 6-3, 6-4.

Sveitseren tok dermed også sin 17. Grand Slam-tittel i karrieren. Ingen andre tennisspillere står med så mange Wimbledon-triumfer som Federer.

30-åringen fikk en tøff kamp mot Murray. Skotten startet ivrig og godt på Centre Court-banen. Han brøt Federers første serve i kampen og gikk raskt opp i en 2-0-ledelse i første sett. Så våknet den sveitsiske tennisstjernen og utlignet. Derfra spilte finalistene tett og jevnt, men Murray vant til slutt settet med sifrene 6-4.

Finalen fortsatte å være jevn også i annet sett, men Murray virket likevel lenge å være den sterkeste. Men i tolvte game fant plutselig Federer rytmen og sørget for utligning i oppgjøret.

På stillingen 1-1 i tredje sett ble finalen avbrutt på grunn av regn. Etter 40 minutters ventetid bestemte arrangørene seg for å lukke taket. Federer taklet pausen best og sikret seg en ny settseier.

Murray kjempet hardt, men klarte aldri å knekke Federer, som tok hjem en ny triumf med å vinne siste sett 6-4. Sveitseren kjenner Centre Court-banen godt. Han vant Wimbledon fem år på rad mellom 2003 og 2007. Den siste kom for tre år siden. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2