Federer først til semifinale

Tittelforsvarer Roger Federer sikret plass i semifinalen i ATPs verdenstourfinale ved å slå David Ferrer 6-4, 7-6 i gruppespillet torsdag.

Sveitseren tok sin annen strake seier og har ennå ikke avgitt sett i turneringen. Han har nå vunnet sine 12 siste kamper i verdenstourfinalen. Forrige tap var mot Nikolaj Davidenko i semifinalen i 2009.

Federer er ute etter sin tredje strake tittel i sesongavslutningen i London, og den sjuende totalt i verdenstourfinalen.

Ferrer har vunnet 73 kamper i år, flere enn noen annen spiller, og vunnet sju turneringer. Om han tar seg til finale i London vil han passere landsmannen Rafael Nadal på ATP-rankingen og med fjerdeplass bli høyest rangerte spanske spiller. Mot Federer lykkes han likevel aldri. Ferrer møtte verdenstoeren for 14. gang og måtte døyve sitt 14. tap.

– Jeg er ekstremt fornøyd. Det var en tøff kamp. David har hatt en god periode, og han fortjente seieren i Paris Masters. Jeg liker å spille mot ham, ikke bare fordi jeg har vunnet hver gang. Han er en fin fyr og en god spiller, sa Federer torsdag.

Han tok sin 70. seier for året og tok sin 102. seier på de 103 kampene han har spilt mot rivaler som har passert 30 år. Det eneste tapet kom mot tyske Tommy Haas (34) i juni. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2