LANGT UNNA PREMIER LEAGUE: Her ble det for noen sesonger tilbake spilt Premier League fotball. Det virker ganske fjernt for Portsmouths supportere   som nå har berget klubben. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)
LANGT UNNA PREMIER LEAGUE: Her ble det for noen sesonger tilbake spilt Premier League fotball. Det virker ganske fjernt for Portsmouths supportere som nå har berget klubben. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)

Fansen fullførte Portsmouth-oppkjøp

Portsmouth er ikke lenger under administrasjon. En supportergruppe overtok kontrollen av fotballklubben fredag.

Den engelske klubben har slitt med store økonomiske problemer og ble satt under administrasjon i fjor. Det er gruppen Pompey Supporters' Trust (PST) som står bak oppkjøpet.

LES OGSÅ: Moyes: – Lar meg ikke påvirke av Di Canios krumspring

– Vi har passert det siste hinderet. Alle papirer er undertegnet og salget fullført. Det har tatt over 14 måneder med hardt arbeid fra alle som var involvert for å komme hit, og det var mange ganger i løpet av den perioden der jeg ikke trodde vi ville klare det. Men det har vi gjort, og Portsmouth FC kan igjen se framover med optimisme. PST har vist hva som kan oppnås når fans forener seg til det beste for lokalsamfunnet, sier Trevor Birch, som har vært administrator for klubben.

Sportslig har også «Pompey» slitt tungt. Tirsdag ble det klart at klubben rykker ned til nivå fire. Portsmouth spilte i Premier League i 2010. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2