Falcao-hattrick ydmyket Chelsea

Atlético Madrids stjerneangriper Radamel Falcao scoret ekte hattrick i første omgang av prestisjeoppgjøret mot Chelsea i den europeiske supercupen fredag kveld.

Atléticos 4-1-triumf gjør at spanske klubber nå er mestvinnende i supercupen med ti titler totalt. Representanter fra Italia følger nærmest med ni seirer. Oppgjøret spilles hvert år mellom de regjerende mesterlagene i henholdsvis mesterligaen og europaligaen.

Colombianske Falcao scoret de tre første målene i fredagens kamp og sørget for at mesterligavinner Chelsea, som har åpnet den engelske seriesesongen med tre strake seirer, ble satt ettertrykkelig ned på jorda i Monaco. 26-åringen, som er blitt toppscorer i europaligaen de to siste sesongene, scoret også hattrick i seriekampen mot Athletic Bilbao mandag. Dermed rakk målmaskinen å score seks ganger på fire døgn.

Fredag tok det bare seks minutter før den første ballen lå i nettet bak Petr Cech. Falcao, som har vært et hett navn på overgangsmarkedet denne sommeren, ble spilt fri alene med Cech av lagkamerat Adrian López. Superspissen gjorde ingen feil og ordnet ledelse for Atlético. Allerede da ble det tydelig hvorfor klubber som nettopp Chelsea har vist interesse for colombianeren.

Tolv minutter senere fikk samme mann tid til å stille inn siktet foran et Chelsea-forsvar i ubalanse. Han skrudde ballen på utsøkt vis med venstrefoten opp i det lengste hjørnet. Men Falcao var ikke ferdig med det. Rett før dommeren skulle blåse av for halvtid mottok målmaskinen en ny flott pasning fra Arda Turan på en lynrask kontring etter en mislykket Chelsea-corner. Nok en gang vant Falcao duellen med Cech og gjorde den engelske serielederens håp om et comeback minimalt.

Et drøyt kvarter etter sidebyttet ordnet forsvarsspiller Miranda imponerende 4-0 for et feststemt Atlético Madrid. Det hjalp fint lite for Chelsea at Gary Cahill scoret et trøstemål på en dødball i 75. spilleminutt. De blåkledde ble ydmyket og kontret fullstendig i senk. Kanskje fikk også Chelseas ligarivaler en perfekt oppvisning i hvordan man utnytter svakhetene til Roberto Di Matteos best mulig til sin fordel. (©NTB)