Fagermo håper Høgmo satser ungt

Det knyttes spenning til hvilke endringer Per-Mathias Høgmo vil gjøre når han mandag ettermiddag presenterer sin første tropp som norsk landslagssjef.

53-åringen debuterer på Norges trenerbenk borte mot Slovenia 11. oktober. Blant dem som tar til orde for en satsing på unge spillere, er Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

– Spørsmålet er hvordan han tenker om de siste kvalkampene. Tenker han at de betyr noe, eller tenker han mer langsiktig og lar andre spillere slippe til? Det er det som blir interessant å se, sier Fagermo til NTB.

– Jeg håper han ikke går for en kortsiktig løsning, men i stedet lar unge spillere få prøve seg. Det er viktig å gi dem erfaring, for vi kommer ikke til VM uansett. Landslaget bør gjøre slik som vi gjør det i Odd. La unge spillere få sjansen og håp om at det er de som skal bringe Norge til mesterskap i årene som kommer, legger han til.

Da Høgmo fredag ble presentert som landslagssjef, hevdet han langt på vei at det kommer overraskelser i troppen til de to neste kampene.

– Det kan fort komme et par småoverraskelser. Det gjør det nok. Men det sier seg selv at tiden er kort. Det blir mye av den troppen som har vært, men noen små overraskelser ser jeg ikke bort ifra, sa Høgmo til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2