Få overraskelser i håndballtroppen til OL

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er opptatt av å få hele troppen i gang i OL. Søndag presenterte han en tropp som inneholdt få overraskelser blant de 14 uttatte.

Der var det bare plass til 14 kvinner, to mindre enn i VM og EM. Men troppen inneholdt få overraskelser. Mari Molid og Stine Bredal Oftedal er vraket siden VM-gullet i Brasil i desember, ellers inneholder troppen de samme navnene som da.

– Det blir alltid slik at det handler om hvem vi møter, og hvordan vi ønsker å spille. Samtidig har ni av de vi har tatt ut vært med i OL før, så det er en tropp med veldig mye rutine. Ikke bare på banen, men det er en erfaren gruppe på mange måter, sier Hergeirsson til NTB.

Og han må få rett i det. Troppen har en gjennomsnittsalder på 27,9 år, og de uttatte spillerne har til sammen spilt 4193 landskamper.

På forhånd har det ikke vært ventet de store overraskelsene i uttaket. Det store spørsmålet var om Stabæk-spiller Karoline Næss kunne spille seg inn i troppen. Men bakspilleren, kom ikke med. Hergeirsson forteller at både hun og Bredal Oftedal var nær en plass i troppen.

– Karoline Næss hadde vært med om vi tok ut 16 spillere. Hun var jo ikke med i VM, men var veldig nær å komme med denne gangen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2