Et genitrekk, Bjørndalen?

Sesongmålet ble trolig smadret, men skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen (38) mener det kan ha vært et genitrekk å droppe sesongåpningen sist uke.

Forkjølelse satte simostrandingen på en alvorlig prøve i dagene før sesongstart. Kvelden før normaldistansen (onsdag 28. november) besluttet en frisk Bjørndalen at ingen sjanser skulle tas.

– Det er en lærdom jeg nå har tatt med fra tidligere. Jeg tror det var veldig smart å droppe den 20-kilometeren. Egentlig var jeg frisk og klar, men burde av erfaring hatt en hardøkt før løpet, og det hadde jeg ikke hatt på ti dager. Derfor sto jeg over, sier Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Overilte beslutninger om å presse kroppen for hardt, for tidlig har tidligere bidratt til sportslige nedturer for skiskytterkongen. Svaret på om det faktisk var et genitrekk å stå over åpningsrennet, fås trolig aldri.

– Går man et hardt renn på feil dag etter sykdom, kan det bli hengende i over lang tid. Man blir ikke helt frisk og forblir alltid på etterskudd. Jeg har forsøkt å lære av 19 sesonger i verdenscupen og har fortsatt litt å hente. Først må jeg prestere for å kunne skryte av hva som har vært bra.

Normalt går det sju til ti dager før en forkjølelse er helt ute av Bjørndalens kropp. Ni dager etter åpningsrennet der Bjørndalen sto over, går starten på annen verdenscuprunde i østerrikske Hochfilzen fredag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2