Bobb til TV 2: – En drøm

ULLEVAAL STADION (TV 2): Oscar Bobb (20) trives ved siden av Martin Ødegaard (25).

TEKNIKERE: Martin Ødegaard og Oscar Bobb ble plassert sammen på høyre siden for å kombinere sammen oftere. Foto: Lise Åserud / NTB
TEKNIKERE: Martin Ødegaard og Oscar Bobb ble plassert sammen på høyre siden for å kombinere sammen oftere. Foto: Lise Åserud / NTB

Det endte med et skuffende tap mot Tsjekkia for de norske landslagsherrene.

Et stort lysglimt var imidlertid Oscar Bobb på høyrekanten for Solbakkens menn.

Lyn-gutten sendte Norge opp i ledelsen etter et dribleshow. Norges kaptein Martin Ødegaard gleder seg over ungguttens inntreden på laget.

– Målet hans er klasse. Han er veldig god igjen, og viser frem kvalitetene sine. Han har virkelig vist seg fram for oss i kampene som han har fått muligheten, sier han, og fortsetter:

– Det er veldig gøy å se at han spiller sitt spill og bruker kvalitetene sine. Det var en veldig fin scoring, sier drammenseren til TV 2.

Bobb: – En drøm

Det største grepet Ståle Solbakken tok før fredagens kamp var å flytte Bobb på høyrekanten og Villarreal-spiller Alexander Sørloth til venstre.

Landslagssjefen forklarte til TV 2 at en av grunnene var å få Ødegaard og Bobb tettere sammen.

– Hva tenker du om den nye rollen, der du havner tettere på Ødegaard? spør TV 2 Bobb etter kampen.

– Det er en drøm å spille med Martin. Å ha en av verdens beste tiere ved siden av seg gjør det mye lettere, poengterer Manchester City-spilleren til TV 2.

TRIVES: På klubblaget spiller Bobb med Haaland. Nå har han blitt flyttet tettere mot Ødegaard på landslaget. Foto: Annika Byrde / NTB
TRIVES: På klubblaget spiller Bobb med Haaland. Nå har han blitt flyttet tettere mot Ødegaard på landslaget. Foto: Annika Byrde / NTB

TV 2s fotballekspert Yaw Amakwah kåret Oscar Bobb til Norges beste spiller i sin spillerbørs etter kampen.

– Hvor mye av det du gjør på scoringen er planlagt?

– Det er mest improvisasjon, men det spørs litt hvem som er foran deg – og hvor medspillerne dine beveger seg, men akkurat der og da er det improvisasjon.

– Desto mer moden man blir, desto bedre blir det aspektet. Det er noe jeg jobber med hele tiden, forklarer City-kantspilleren. 

Solbakken: – Veldig bra

Den norske juvelen ble nylig belønnet med en ny kontrakt i Manchester City, der han er lagkamerat med Erling Braut Haaland (23).

Landslagssjef Ståle Solbakken var fornøyd med grepet om å flytte Lyn-gutten til høyre, men tror baneforholdene bremset Bobb.

– Det fungerte bra. Han merket det nok i beina at banen var veldig tung og sandete, med tanke på at han ikke har spilt mange 90-minuttere. 

– Så han mistet nok litt fresen, men noen av de én mot én-situasjonene, kombinasjonene og roen han hadde var veldig bra, sier Norges sjef om Bobbs prestasjon.

Norge får muligheten til å slå tilbake med en seier allerede tirsdag.

Se Norge – Slovakia fra klokken 18.55 på TV 2 Direkte og TV 2 Play.

Har du fått med deg disse klippene?