NY SJEF: Norges Friidrettsforbund presenterte Erlend Slokvik som ny toppidrettssjef mandag formiddag på Ullevaal stadion i Oslo.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NY SJEF: Norges Friidrettsforbund presenterte Erlend Slokvik som ny toppidrettssjef mandag formiddag på Ullevaal stadion i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Erlend Slokvik tar over som toppidrettssjef i friidrettsforbundet

Erlend Slokvik ble presentert som ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund mandag.

Kun tre timer etter at Norges Friidrettsforbund varslet Håvard Tjørhoms avgang ble Erlend Slokvik presentert som Tjørhoms arvtaker.

Slokvik kommer fra jobben som president i Norges Skiskytterforbund. Han har tidligere vært landslagstrener i skiskyting og fysisk trener i Lillestrøm.

– Jeg ser på dette som spennende. Jeg ønsker å være med å foredle dette og utvikle det videre, sier Slokvik til TV 2.

– Alle miljøer må utvikle seg. Det som er godt nok i år er ikke godt nok om et par år. Da kan det være greit å se ting med litt andre øyne, fortsetter Slokvik.

Den nye toppidrettssjefen vil bruke jobben Ingebrigtsen-brødrene har lagt ned som inspirasjon.

– Miljøene jobber litt forskjellig. Det er flere veier som fører til gode resultater. Vi må ta lærdom av de som lykkes og klare å overføre det til flere. Det blir noen turer over dit for å se hvordan de jobber, smiler han.

Slokvik reiser rett til Tokyo i friidrettsforbundets tjeneste etter pressekonferansen.

– Jeg tror at Erlend kommer til å gjøre en bra jobb. Han vil videreføre arbeidet Håvard har gjort, og han har unik bakgrunn og toppidrettskompetanse som er relevant for oppgavene i denne jobben her, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.

Tjørhom gir seg etter to år i stillingen.

– Det har vært et utrolig tungt valg å ta. Og det er svært vanskelig å forlate norsk friidrett i den posisjonen de er i nå, sa Tjørhom i en pressemelding.

– Men det har blitt tydelig for meg at logistikken med å bo med familien på Sola og jobbe i Oslo ikke er optimalt.

Tjørhom har tidligere jobbet som landslagstrener og verdenscupsjef for alpinistene. Han ga seg i alpinmiljøet et år før han ble en del av friidretten. Han ble kåret til årets trener i norsk idrett i 2014.

Friidrettsforbundet opplyste om at de har hatt et ønske om å ha Tjørhom med videre de neste sesongene, men måtte likevel ut på toppidrettssjef-jakt. Mandag ble resultatet av jakten presentert.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2