Ekte trippel for Fasting

Mari Fasting (28) klinket til med tre strake seirer i helgens orienteringsløp i Østfold O-Weekend.

Landslagsløperen fra Halden Skiklubb nærmest lekte seg inn til sammenlagtseier i jaktstarten søndag. I Hærland-skogene utenfor Mysen viste hun solid form. Ingen var i nærheten av å true 28-åringen.

Først vant Halden-løperen fredagens sprint i Askim sentrum før hun gikk til topps i mellomdistansen i Råde lørdag. Søndag sørget hun for ekte trippel da hun moste resten av elitefeltet i jaktstarten i Hærland i Indre Østfold. Seiersmarginen ble på 4.17 minutter til landslagskollega Tone Wigemyr fra Bækkelaget.

– Jeg fikk fine svar og er kjempefornøyd med resultatene. Det kan ikke gå så mye bedre enn dette. Når jeg skjerper meg på det tekniske i skogen, så går det veldig bra. Lørdag var jeg ikke like skjerpet, og da ble det flere små tekniske feil, sa Fasting.

Hun er blant de aller største norske medaljehåpene i årets VM. Tidligere har hun blant annet en femteplass individuelt. I juli løper 28-åringen for sin første individuelle VM-medalje i orientering.

I mennenes klasse ble det en hard kamp og seieren. Fire løpere kom tidlig sammen, og de holdt følge til mål. På de siste meterne i skogen var det den tidligere svenske verdensmesteren Emil Wingstedt fra Halden Skiklubb som fikk en liten luke til konkurrentene. Hans Gunnar Omdal kjempet lenge om seieren, men måtte melde pass mot den rutinerte toppløperen på de siste meterne. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2