Ulrikke Eikeri og makkeren Catherine Harrison ble slått ut av Australian Open. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Ulrikke Eikeri og makkeren Catherine Harrison ble slått ut av Australian Open. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Australian Open

Eikeri og makkeren tapte mot toppduo

Ulrikke Eikeri og Catherine Harrison kjempet godt, men tapte for den topprangerte duoen Katerina Siniakova og Barbora Krejcikova i 1. runde av Australian Open.

Den norskamerikanske duoen måtte tåle tap med sifrene 2-6, 6-3, 6-2. Tsjekkiske Siniakova og Krejcikova er rangert som verdens beste i kvinnedouble og vant i fjor doubleturneringene i Australian Open, Wimbledon og US Open. De har sammen vunnet hver Grand Slam-turnering minst én gang. Verdensenerne har vunnet både Wimbledon og Roland-Garros to ganger siden 2018.

Torsdagens 1.-rundekamp i Australia startet med fire servebrudd i løpet av de fem første games. Tsjekkerne ledet da 4-1 og hadde et godt tak på det første settet. Fordelen rotet de ikke bort og vant 6-2.

I sett nummer to slo Eikeri og Harrison tilbake med 6-3-seier etter godt spill. De lot ikke storfavorittene få det enkelt, men i det siste settet tok tsjekkerne ledelsen 4-2 og så seg ikke tilbake.

Eikeri spilte seg i fjor til 3. runde i Australian Open sammen med spanske Alisona Bolsova, noe som er karrierebeste for henne i kvinnedouble i Grand Slam. Senere samme år tok Eikeri og mixed doubles-makkeren Joran Vliegen (Belgia) seg til en historisk finale i Roland-Garros, der det ble tap.