TØFF TID: Tiril Eckhoff åpnet i september opp om problemene hun har hatt siden sesongslutt i mars. Foto: Håkon Mosvold Larsen
TØFF TID: Tiril Eckhoff åpnet i september opp om problemene hun har hatt siden sesongslutt i mars. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Eckhoff må stå over flere renn

Tiril Eckhoff blir ikke å se på startstreken i nær fremtid.

– Tiril Eckhoff har gått gjennom en utfordrende periode i det siste, og har ikke hatt det helt bra. Hun kan derfor ikke delta på verken treninger eller konkurranser den nærmeste tiden, skriver forbundet i en pressemelding.

Beslutningen er tatt av landslagslegen i samråd med den sportslige ledelsen.

– Når hun er tilbake, vet vi ikke akkurat nå. Hun får god oppfølging og all den hjelpen hun kan få. Vi håper selvfølgelig at Tiril føler seg bedre snart, sier landslagslege Aasne Fenne Hoksrud i pressemeldingen.

Landslagssjef Per Arne Botnan konstaterer at det er en kjedelig situasjon.

– Vi ønsker selvfølgelig at alle våre utøvere skal være i stand til å trene og konkurrere til enhver tid, sier han til TV 2.

– Vi får ikke gjort noe annet enn å støtte opp så godt vi kan med tanke på utøveren, og håpe at vi får alle på beina igjen til å kunne stå på startstreken og konkurrere igjen. Vi følger Tiril tett opp. Både trenerteamet, helse- og støtteapparatet, i likhet med andre utøvere. Vi gjør så godt vi kan på alle mulige måter, fortsetter Botnan.

Eckhoff fortalte åpent om sin livskrise det siste halvåret i et intervju med TV 2 i starten av september. 31-åringen fikk problemer etter å ha vært covid-syk i slutten av mars.

Gjennom sommeren og høsten har hun slitt med søvnen.

– Jeg slet med søvn over en lang periode. Det unner jeg ikke min verste fiende en gang. Det var skikkelig alvorlig. Jeg har fått skikkelig god hjelp av helseteamet, av leger, you name it. Jeg har aldri hatt søvnproblemer før, og når jeg har hørt om at noen sliter med det har jeg tenkt «men herregud, hvor jævlig kan det være?». Men det er jævlig. Det har jeg innsett nå, sa Eckhoff.