Dumper avfall for å få arenaer OL-klare

Vladimir Putin har lovet at OL i Sotsji ikke vil gå på bekostning av miljøet. Miljøvernere slår alarm.

– OL har tatt fra oss vei og vann, men har gitt oss et steinbrudd og en søppelfylling, sier en innbygger i OL-byen til avisen The Independent.

Det jobbes på spreng for å få alle stadionanleggene i den russiske OL-byen klare til åpningen i februar. Aktivister avslører de miljømessige kostnadene ved vinterlekene. Lokalbefolkningen har sluttet å bade i Mzymta-elven.

Miljøvernere hevder byggavfall blir lagret i depoter som er ikke sikret forsvarlig. Det blir hevdet at lokal frukt ikke lenger kan selges etter funn av kalkstein i dem.

Alexander Koropov i Akhshtyr hevder at landsbyens brønner har gått tørre som følge av anleggsarbeidene. Han sier videre at det dumpes avfall langs veiene. Nå mener flere miljøvernere at bekymringen for miljøet har havnet i skyggen av skrytelisten om Sotsji som en helsebringende turistdestinasjon.

The Independent skriver at avisen har funnet avfall og jordmasser i miljøsensitive områder. Sist uke ba Human Rights Watch Russland om å stoppe trakasseringen av miljøvernere. Tre aktivister er den senere tiden blitt pågrepet. Geologen Jevgenij Vitishko står i fare for å få treårig fengselsstraff for angivelig brudd på reiserestriksjonene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2