Drømmescoringer da Sarpsborg slo Brann

Steffen Ernemann og Mohamed Elyounoussi leverte hver sin perle og ga Sarpsborg tre livsviktige poeng i 3-2-seieren over Brann fredag kveld.

Med triumfen klatret Sarpsborg opp på kvalifiseringsplass i eliteserien. Tre poeng var en nødvendighet for håpet om fornyet kontrakt. I de siste rundene venter Odd (b), Molde (h) og Viking (b).

Brann har på sin side lite å spille for, men blir likevel en liten joker i nedrykksstriden siden de møter alle lagene nederst på tabellen. Hønefoss (h), Sandnes Ulf (b) og Tromsø (h) avslutter sesongen for bergensernes del.

Sarpsborg fikk en marerittstart på kampen da Amin Askar lurte offsidefellen allerede i åpningsminuttet og satte inn 0-1. Vertene virket helt paralyserte i starten, og Brann dominerte totalt.

Etter snaue halvtimen fikk Sarpsborg en heldig utligning da et hjørnespark fra Tom Erik Breive traff Mohamed Elyounoussi i hodet og snek seg inn i hjørnet. Det siste kvarteret var hjemmelaget langt mer med, og omgangens siste minutter ble et fyrverkeri.

Først ut var Steffen Ernemann med en kanon på halv volley fra 30 meter, som steg rett i krysset helt utakbart for Piotr Leciejewski. 2-1 kan ha vært årets mål i eliteserien. Før jubelen hadde stilnet fikk Elyounoussi ballen på midtstreken. Han dro seg forbi sin oppasser og fosset mot mål. En frekk dragning og vipp over Branns keeper sørget for tomålsledelse til pause for hjemmelaget. (©NTB)