Drogba sendte Elfenbenskysten nærmere VM

De tidligere Chelsea-stjernene Didier Drogba og Salomon Kalou kom på scoringslisten da Elfenbenskysten slo Senegal 3-1 i den første omspillskampen i den afrikanske VM-kvalifiseringen.

Drogba skjøt hjemmelaget i føringen fra straffemerket allerede etter fem minutters spill. Snaut ti minutter senere ble ledelsen doblet da Lamine Sane satte ballen i eget mål.

Kalou sørget for 3-0 tidlig i annen omgang, mens Papiss Cissé reduserte for gjestene på overtid. Den sene 1-3-scoringen gjør at Senegal fortsatt har håp om å gå videre til VM-sluttspillet i Brasil neste år.

Lagene møtes igjen 16. november. Returkampen spilles i Casablanca i Marokko. Senegal får ikke spille hjemme i Dakar på ett år etter tribunebråk i en kamp mot Elfenbenskysten i kvalifiseringen til afrikamesterskapet i fjor.

Burkina Faso slo Algerie 3-2 i lørdagens andre oppgjør i den afrikanske VM-kvalifiseringen.

Søndag tar Etiopia imot Nigeria, mens Tunisia spiller hjemme mot Kamerun. (©NTB)