Drillo leter etter svar på midtbanegåten

Egil Olsen har ledet Norge til to VM-sluttspill. Skal det bli et tredje og Brasil-tur, må Drillo finne den rette femmeren på midtbanen. Landslagssjefen er i tidsnød.

– Det er vel ingen stor hemmelighet å si at det er i midtbaneleddet hvor vi leter etter den rette sammensetningen, finne de rette spillerne og de som er i best form, sier Drillo til NTB foran landskampen mot Hellas onsdag.

Det er eneste testkamp før VM-kvalifiseringen tar til i starten av september med Island (borte) og Slovenia (hjemme).

– Det er ikke mye (tid) vi har å øve på, bare denne kampen her. Jeg håper jeg har fått noen flere svar etter denne kampen, sier Drillo.

Utvalget på midtbanespillere er stort. Utfordringen ligger i at det er få «typer» som stikker seg ut, enten med spisskompetanse eller kvalitetsmessig. Og å få satt dem sammen til en trio (sentralt) eller kvintett.

– Vi har et tosifret antall midtbanespillere som det ikke er så stor forskjell på kvalitetsmessig. Da blir det dels å finne de som er i best form og dels den optimale sammensetningen. Jeg skulle gjerne hatt en tre-fire kamper til for å finne ut hvem som passer best sammen, men det har jeg ikke, sier Olsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2