Dopingjeger: – Vinokourov er en seriesynder

Den tyske dopingjegeren Werner Franke er ikke overrasket over at tidligere dopingsynder Alexandre Vinokourov vant OL-gull i sykling.

– Vinokourov er ikke avslørt bare en gang, han er en seriesynder. Han er fullstendig tilgriset, sier molekylærbiologen og dopingeksperten til det tyske nyhetsbyrået DPA.

– I min ungdom skrev jeg satire, og derfor sier jeg: Dette er vakrere enn åpningsseremonien, den mest passende ouverture for sommerlekene. Utøveren er helt tilgriset, og det er bevist. Derfor står seieren godt til hans dopingbiografi.

Franke synes det er irrelevant om Vinokourov var dopet da han vant.

– Det har vist seg at storparten av de virksomme stoffene brukes måneder på forhånd. Egentlig er det bare dumme eller uforsiktige utøvere som blir avslørt, som den albanske vektløfteren (avslørt lørdag, red.anm.). Det som virker i London er tatt under trening måneder tidligere. Under lekene kan det ikke lenger påvises i prøver, sier Franke.

– Jeg sier ikke at alle er dopet. Det har bare vist seg at mange av de suksessrike rytterne har vært det. Da prøver fra Beijing-OL ble analysert igjen, fant man fem eller seks positive prøver. Det betyr at når man bare leter godt nok, finner man alltid noe. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2