Dopingdømte Heras tilkjent Vuelta-seier tilbake

Den pensjonerte syklisten Roberto Heras står for annen gang i karrieren igjen som vinner av Vuelta a España fra 2005.

Spansk høyesterett har underkjent diskvalifiseringen 38-åringen ble idømt på grunn av en positiv dopingprøve etter etapperittet for sju år siden.

– Jeg har hele tiden følt at jeg var vinner av Vueltaen. Jeg har gode minner fra den triumfen siden det var veldig følelsesladd for meg. Ingen kan ta disse følelsene fra meg, sier Heras til den spanske nyhetsbyrået EFE.

Heras, som i 2005 syklet for Liberty Seguros, ble sammenlagtvinner foran Denis Mentsjov fra Russland. I ettertid viste det seg at spanjolen hadde testet positivt for EPO (bloddoping). Seieren ble derfor tilkjent Mentsjov.

Den beslutningen brakte Heras videre i det sivile rettssystemet i Spania. Han vant fram i Valladolid-retten, men Det spanske sykkelforbundet anket saken. Nå har Heras også fått medhold i høyesterett på at han er vinneren av Vuelta a España fra 2005.

Normalt blir slike saker avgjort i idrettens eget domstolssystem. Det er derfor uvisst hvordan sykkelforbundet i Spania kommer til å håndtere høyesterettsdommen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2