Djokovic med Australian Open-trippel

Tennisesset Novak Djokovic befestet sin posisjon som verdens beste da han slo Andy Murray i søndagens finale og ble førstemann med tre strake titler i Australian Open.

Etter en litt seig start gikk det stadig bedre for serberen, som beseiret OL-mester Murray 6-7 (2-7), 7-6 (7-3), 6-3, 6-2. Totalt var det Djokovics sjette Grand Slam-tittel i karrieren. Fire av dem har han hentet på hardcourten i Melbourne.

Begge spillerne servet strålende i en underholdende kamp. Første servebrudd kom fra Djokovic i åttende game av det tredje settet.

Utover i kampen utnyttet verdenseneren at Murray fikk hamstringproblemer og slet med blemmer på høyrefoten. Djokovic vant de to siste settene relativt enkelt etter at de to første hadde gått til tiebreak.

Siden turneringen ble profesjonell er 25-åringen den første som har vunnet Australian Open tre ganger på rad. Tidligere har australierne Jack Crawford (1931-33) og Roy Emerson (1963-1967) gjort det samme.

Murray tapte for første gang på 14 kamper i Grand Slam-sammenheng. Han slo nettopp Djokovic i US Open-finalen i september i fjor. Da ble han første brite på 76 år som vant en av tennisens fire storturneringer. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2