Djokovic drømmer om historisk hat trick

Verdensener Novak Djokovic drømmer fortsatt om historisk hat trick i Australian Open etter å ha «badet» gjennom første runde mandag.

Serberen brukte ikke mer enn en time og 42 minutter på å sende franskmannen Paul-Henri Mathieu hodestups ut av sesongens første Grand Slam-turnering. Djokovic gikk til annen runde med settsifrene 6-2, 6-4, 7-5.

Det betyr at han fortsatt kan drømme om å bli den tredje spilleren i verden som sikrer seg tre seirer i Australian Open på rad. Det er det som er målet hans nå, og han viste imponerende form og styrke mot franskmannen i mandagens kamp.

Det er bare to spillere som har vunnet tre eller flere seirer i Australian Open i historiens løp. Det er Jack Crawford (1931-33) og Roy Emerson (1963-67), så med seier i år rykker Djokovic opp i en eksklusiv klasse.

– Det er klart det vil bety mye for meg å vinne i år også, for da blir jeg historisk, og det ser jeg på som viktig, sa serberen etter seieren i mandagens åpningskamp.

Han jakter sin fjerde seier i Australian Open totalt etter at han også fikk sitt gjennombrudd i Melbourne og gikk til topps i 2008. Totalt prøver han å vinne sin sjette Grand Slam-tittel. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2