Djokovic brøt Nadals seiersrekke

Verdensener Novak Djokovic gjorde slutt på Rafael Nadals åtte år lange regjeringstid i Monte Carlo Masters med finaleseier i strake sett.

Den spanske grusspesialisten hadde vunnet 46 kamper på rad i turneringen, men han var sjanseløs mot Djokovic, som tok seieren med 6-2, 7-6 (7-1).

– Det er en stor glede å vinne her. Dette er veldig spesielt for meg, sa Djokovic, som trengte en time og 51 minutter for å beseire Nadal. Først måtte spillerne vente tre kvarter på å starte finalen på grunn av regnvær.

– Jeg bor her i Monaco og elsker denne turneringen. Takk, Rafa, for at du lot meg vinne her iallfall en gang, sa Djokovic henvendt til motstanderen. I to av sine åtte strake titler vant Nadal finalen mot nettopp Djokovic.

Det var bare annen gang Nadal måtte gå av banen som taper i Monte Carlo-turneringen. Det første nederlaget kom i 2003, da han var tenåring.

Nadal gjorde comeback i februar etter sju måneders pause på grunn av en kneskade. Han har vunnet 38 av sine 44 grusfinaler, og alle tapene har kommet mot tre spillere: Djokovic (3), Roger Federer (2) og Horacio Zeballos. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2