KNUSTE SVENSKENE: Molde tok et langt steg mot europeisk gruppespill da de smadret Elfsborg 6-2 over to kamper. Foto: Tommy Holl/TT
KNUSTE SVENSKENE: Molde tok et langt steg mot europeisk gruppespill da de smadret Elfsborg 6-2 over to kamper. Foto: Tommy Holl/TT

Disse kan de norske klubbene møte i playoffen

Lillestrøm, Molde og Viking vet hvilke lag som må slås om man skal nå et europeisk gruppespill.

Av de tre norske lagene som kjemper om Conference League-spill var Molde det eneneste seedete laget i trekningen tirsdag.

Dermed så det ut til at Lillestrøm og Viking skulle få den tøffeste motstanden i en eventuell playoff. Blant de potensielle motstanderne var Fiorentina og Villarreal.

Molde ble trukket mot vinneren av østerrikske Wolfsberger og maltesiske Gzira United.

For Lillestrøm venter et mulig møte med vinneren av Breidablik og Istanbul Basaksehir, mens Viking kan ta imot vinneren av Dunajska Streda og Steaua Bucuresti.

De første playoff-kampene vil bli spilt 18. august, mens de avgjørende returoppgjørene vil bli spilt 25. august.

Molde vil starte en eventuell playoff på hjemmebane, mens Viking og Lillestrøm vil måtte begynne playoffen på fremmed gress.

Men for å ta del i playoffen må lagene ta seg videre fra den tredje kvalifiseringsrunden. Den sparkes i gang på torsdag.

Der er det Lillestrøm som nok har den tøffeste motstanderen å bryne seg på. Kanarifuglene er vertskap for Royal Antwerp, som blant annet har Radja Nainggolan og Toby Alderweireld på lønningslista.

Viking får besøk av irske Sligo Rovers, mens Molde møter ungarske Kisvárda på Aker Stadion.