Di Canio vurderer Swindon-framtiden

Paolo Di Canio (44) er usikker på om han fortsetter som manager i Swindon etter at den engelske fotballklubben fikk nye eiere.

Di Canio spilte i sin tid for klubber som Juventus, Milan, Lazio, Celtic, West Ham og Sheffield Wednesday. Italieneren skal være mektig oppgitt over at vingen Matt Ritchie ble solgt til opprykksrival Bournemouth på siste dag av januarvinduet.

– Det er med stor beklagelse at jeg kommer med denne meldingen, men dessverre har hendelser de siste dagene satt meg i en posisjon der jeg ikke har noe annet valg enn å vurdere min stilling, samt forklare hvorfor, sier Di Canio i en pressemelding.

Di Canio har tidligere tilbudt seg å betale for spillere som klubben har hatt på lån. Nylig varslet eier Andrew Black at han ville selge klubben, som spiller på nivå tre i engelsk fotball. Så sent som onsdag unngikk Swindon å bli satt under administrasjon. Den engelske fotballigaen følger klubben tett, og nektet Di Canio å hente tre spillere før overgangsvinduet stengte. Swindon har angivelig 90 millioner i gjeld.

– Vi fikk forsikringer om at Matt Richie ikke skulle bli solgt og at penger ville bli gjort tilgjengelig for å styrke laget. Innen en times tid fikk jeg en telefon fra Matt Richie der han fortalte meg at klubben var blitt enig om å selge ham og at han var samtaler om personlige betinger, sier Di Canio.

– Jeg ser på dette som et klart kontraktsbrudd og et tydelig forsøk på å undergrave min posisjon. Våre gode resultater de siste 18 månedene er blitt oversett. Matt Richie ble solgt bak min rygg. Jeg er tvunget til å vurdere min framtid, for jeg vet ikke om jeg kan jobbe under disse forholdene, sier Di Canio. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2