Dennis Hauger sesongåpnet med pallplass i Bahrain

Formel 2-fører Dennis Hauger (19) sesongåpnet på fantastisk vis og kjørte seg opp til andreplass i sprintløpet i Bahrain.

PÅ PALLEN: Dennis Hauger. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool
PÅ PALLEN: Dennis Hauger. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

I en intens kamp mot slutten tok han seg forbi Victor Martins og kjørte inn til andreplass.

Aurskog-gutten åpnet løpet fra sjette startspor i Sakhir-ørkenen. Med softdekk fikk 19-åringen en brukbar start og kjempet en intens kamp om posisjonene.

TV-bildene viste at Theo Pourchaire traff baksiden av Haugers bil tidlig i løpet, uten at det ble betydelige skader for nordmannen.

SESONGSTART: Dennis Hauger i Bahrain. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool
SESONGSTART: Dennis Hauger i Bahrain. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Hauger holdt på sjetteplassen innledningsvis, før han tok seg opp på femteplass etter noen runder. På runde 14 gjorde nordmannen en forbikjøring forbi Pouchaire.

Dermed var Hauger for alvor i kampen om pallplass.

– Strålende kjørt av Dennis Hauger, utbrøt Viasat-kommentator Atle Gulbrandsen.

Runden etterpå dro han seg forbi Ayuma Iwasa i en DRS-sone og fikk etter hvert flere sekunders ledelse.

– Dette lover godt for resten av sesongen. Er det noe som er viktig i Formel 2, så er det å ta vare på dekkene. Både med tanke på kjørestil og oppsettet på bilen. Dette ser ekstremt lovende ut for Hauger og MP Motorsport, fortsatte Gulbrandsen.

Fredag endte Hauger på fjerdeplass i kvalifiseringen i Bahrain. F2-reglene tilsier at startrekkefølgen til sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Søndag starter Hauger hovedløpet i startspor nummer fire.

– Det er som en boksekamp. Du er ødelagt når du går ut av bilen

Forrige sesong kjørte nordmannen for F2-laget Prema. Der vant han sprintløpet i Monaco og hovedløpet i Baku. Før denne sesongen valgte han imidlertid å skifte til MP Motorsport.