Dennis Hauger med pallplass i Formel 3

Den norske racingføreren Dennis Hauger kjørte inn til en sensasjonell tredjeplass i Formel 3-klassen på Hungaroring søndag.

Dennis Hauger, her fra en samling tidligere i år på Olympiatoppen der Norges beste bilsportutøvere var samlet til felles trening
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Dennis Hauger, her fra en samling tidligere i år på Olympiatoppen der Norges beste bilsportutøvere var samlet til felles trening Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hauger kjørte i mål som nummer fire, men nederlandske Bent Viscaal (20) som var først over mål fikk tidsstraff slik at førerne bak rykket en plass opp. Dermed kunne nordmannen notere seg for karrierens første pallpass i Formel 3.

– Det var en veldig bra opplevelse. Jeg holdt bra fart i starten, men vi bommet litt med for høyt lufttrykk ettersom vi trodde det skulle regne enda mer. Men jeg er veldig glad for pallplassen, og føler jeg klarte å gjøre det maksimale ut av det løpet, sier Dennis Hauger til TV 2.

I lørdagens løp ble 17 år gamle Hauger nummer åtte, og han fikk dermed starte fra tredje beste startposisjon fordi man snur resultatlisten i det neste løpet.

Det var 17-åringens femte Formel 3-løp. Han hadde en 12. plass som beste etter løpene i Østerrike forrige helg.

Fra sin gode startposisjon tok han ledelsen på den andre runden, men måtte slite for å holde konkurrentene bak seg.

– Er du overrasket over at det ble en pallplass allerede i årets sesong?

– Det er noe jeg har jobbet mot hele tiden. Hele teamet har slitt litt innimellom, men vi har jobbet oss oppover. Jeg gjør det bedre og bedre, sier nordmannen.

Søndagens løp ble vunnet av tyske David Beckmann (20), mens australieren Oscar Piastri (19) tok annenplassen. De to er betydelig eldre enn nordmannen.

Neste på programmet for Hauger er løpene på Silverstone om to uker.

– Jeg må bare jobbe meg fremover. Jeg har hatt bra progresjon nå, så jeg må holde det oppe. Jeg skal lære mye, sier 17-åringen, som nå drar tilbake til sin base i England for å lade opp til de kommende løpene.

Drømmen om Formel 1
Hauger ble som 14-åring plukket opp av Red Bull-teamet for å være en del av deres "akademi" for å lære opp framtidige Formel-1-førere. Så langt har ingen nordmann klart å ta seg til Formel 1-klassen.

Til TV 2 har Hauger tidligere uttalt seg om drømmen om å få prøve seg på den største scenen.

– En barndomsdrøm. Det er noe av det større man kan gjøre, sa romerikingen.

– Jeg tenker ikke så langt frem i tid, men jeg hadde ikke vært med i Red Bull-programmet om ingen hadde trodd at det ville være mulig for meg å nå Formel 1. Men det har jo aldri vært en nordmann i Formel 1 før, så det er ikke lett å komme inn dit. Jeg må bare fortsette utviklingen min, jobbe hardt og ta steg for steg.

Sesongens tredje VM-runde i Formel 1 blir også kjørt på Hungaroring søndag.

(©NTB/ TV 2)