De Jong skapte trøbbel for City

For annet år på rad ser Manchester Citys mesterligadrøm til å ende i gruppespillet. En opplagt Siem de Jong scoret to ganger da Ajax klarte 2-2 i Manchester.

To cornere på sju minutter var oppskriften på å overliste City-stjernene på eget gress tirsdag kveld. Begge gangene var De Jong våken og gikk seirende ut av duellene med den engelske landslagskeeperen Joe Hart.

Ajax ble presset høyt fra start, men det tok kun ni minutter før mesterligavinneren fra 1995 plasserte den første ballen i nota. En corner fra Christian Eriksen traff Niklas Moisander midt i feltet. Fra skrå vinkel fikk De Jong sklidd ballen opp i nettaket over en forfjamset Hart.

Sju minutter senere var et hjørnespark fra motsatt side oppskriften. De Jong møtte serven fra Eriksen på første stolpe og stanget Ajax til tomålsledelse.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før City fikk redusert. Samir Nasri slo inn fra kanten, og ingen Ajax-spillere fikk ryddet unna. I stedet havnet ballen hos Yaya Touré, som tok den ned med brystkassa, kastet seg rundt og saksesparket den inn.

Ajax var med på notene i Manchester, men måtte til slutt gi etter for et økende City-press. 73 minutter var spilt da Sergio Agüero gjorde 2-2. En lang ball fra Hart ble stusset ned fra Touré, og argentineren var sikker da han satte inn utligningen alene med keeper. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2