Dårlig norsk rallystart på Korsika

Mads Østberg er beste norske på en femteplass.

BESTE NORSKE: Mads Østberg er beste norske på en femteplass i Rally Korsika. (Vesa Moilanen/Lehtikuva)

Se siste etappe av Rally Korsika på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo søndag klokken 12!

De norske førerne fikk en dårlig start på den franske VM-runden på Korsika fredag. Mads Østberg er best med sin femteplass.

Polakken Robert Kubica og VM-vinner Sebastien Ogier tok ledelsen etter den første prøven på litt over 29 kilometer. De to ligger 5,8 sekunder foran finske Jari-Matti Latvala.

Mads Østberg som ratter en Ford Fiesta holder femteplassen, men har allerede 14,3 sekunder opp til tetduoen.

Bedre ble det ikke av at den andre fartsprøven fredag ble avlyst på grunn av et kraftig regnskyll. Fartsprøvene på Korsika er få, men lange.

Volkswagen-føreren Andreas Mikkelsen sa på Twitter at han brukte den første prøven til å gjøre seg venn med underlaget. Løpet kjøres på asfalt. Han ligger på 9.-plass og er distansert med 31,4 sekunder.

Ole Christian Veiby kjører i junior-VM og ligger på 8.-plass i den klassen. Han ligger rundt 42 sekunder bak lederen. (©NTB)