TAPTE OG RYKKET NED: De norske curlingjentene tapte for Latvia og endte på sisteplass i gruppespillet. (Foto: Johansen, Carina/NTB Scanpix)
TAPTE OG RYKKET NED: De norske curlingjentene tapte for Latvia og endte på sisteplass i gruppespillet. (Foto: Johansen, Carina/NTB Scanpix)

Curlingkvinnene tapte bunnkampen

Norge endte på delt sisteplass i gruppespillet.

Skip Marianne Rørvik og de norske kvinnene røk på sitt åttende tap i curling-EM med 6-9 for Latvia torsdag. Dermed endte Norge på delt sisteplass i gruppespillet.

Norge og Latvia har begge slitt stort i gruppespillet. Torsdag måtte Latvia ha seier for å holde seg blant de sju beste, som gir plass i neste VM. Norge sto med én seier og sju tap før kampen og hadde tilnærmet bare æren å spille for.

Lagene spilte jevnt og holdt kampen spennende helt til siste omgang. Da raknet det for skip Rørvik og det norske laget. Latvierne tok hele fire poeng og snudde kampen fra 5-6 til 9-6.

Les også: Hockey- og curlingfest på TV 2 Sportskanalen i kveld

Norge deler sisteplassen med Italia etter niende og siste gruppekamp. Det betyr at Norge ikke kvalifiserer seg til VM, samtidig som de i neste EM må spille i B-gruppen.

Skottland cruiset inn til topplassering med 13-3 over Sveits torsdag. De skal møte nettopp sveitserne i finalekvalifisering fredag.

Sverige tok seg også til sluttspillet etter å ha avsluttet med 7-5-seier over Tyskland. Russland og Danmark må spille skillekamp senere torsdag, for å avgjøre hvem som møter Sverige i semifinalekvalifiseringen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2