Cupdrama i Bergen

Brann er kun ett hinder fra sin annen strake cupfinale etter søndagens 4-3-seier over Strømsgodset i en kvartfinale som inneholdt det aller meste.

Publikum i Bergen fikk oppleve sju scoringer, rødt kort og straffespark i en svært underholdende kvartfinale. Dermed fortsetter rødtrøyene å flyte på en medgangsbølge etter en marerittstart på sesongen. Rune Skarsfjords mannskap er et av de store formlagene i norsk fotball. Serielederne fra Drammen er derimot inne i en litt tyngre periode og mistet muligheten til å vinne både serie og cup.

Brann har hatt et solid tak på Godset på eget gress, men fikk en dårlig start i kvartfinalen. Allerede etter ni minutter burde Muhamed Keita gitt gjestene ledelsen. 22-åringen fikk stå umarkert på bakerste stolpe etter hjørnespark, men headingen fra kloss hold endte i nettveggen. Minuttet senere var det slutt for skadeforfulgte Tomasz Sokolowski, som ble erstattet av Hassan El Fakiri.

Godset-spiss Peter Kovacs er ingen populær spiller hos fotballsupporterne i Bergen etter at den daværende Odd-spissen scoret på en kneskadd Håkon Opdal i NM-kvartfinalen i 2009. I årets cupoppgjør var det sportslige kriterier som lå til grunn for ny kvartfinalefulltreffer mot bergenserne. Øyvind Storflor gjorde forarbeidet på høyresiden, og ungareren forlenget ballen med høyrefoten.

Vertene slo tilbake like før pause da Markus Jonsson raget høyest i feltet etter en dødball fra Bentley.

Gjestene kom best i gang også etter hvilen. Storflor fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe og smelle inn ny ledelse til blåtrøyene etter snaue halvtimen. Minutter senere skjedde det som snudde kampen i hjemmelaget favør. Abdisalan Ibrahim måtte forlate banen etter å ha pådratt seg sitt annet gule kort for kvelden, og hjemmelaget så sitt snitt til å storme i angrep den siste halvtimen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2