Coe vil straffe dopernes støtteapparat hardt

Den britiske løpshelten Sebastian Coe tar til orde for at det ikke bare er idrettsutøverne som skal straffes når de tester positivt for doping.

Coe, som tok OL-gull på 1500 meter i 1980 (Moskva) og 1984 (Los Angeles), er nå visepresident i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Han mener antidopingbyråene må bli langt tøffere mot dem som står bak de dopingtatte utøverne. Trenere, agenter og fysioterapeuter må også kunne straffes, mener engelskmannen.

– La oss bli langt tøffere mot dem. De er alle en del av «landskapet» rundt utøverne. Vi må ikke tenke at utøverne selv er alene om å ha ansvar for hva de får i seg. Det er veldig viktig at dette ikke blir en kamp vi taper. Det er en kamp vi skal vinne, sier Coe til den engelske avisen The Guardian.

Han er samtidig glad for at det er mange som blir tatt nå, og mener alternativet er dårligere.

– Jeg vil heller ta et slag nå, så vi kan bevege oss mot en sport som har troverdighet, enn at alle om ti år føler de ser amerikansk bryting (wrestling) – de vet det ikke er ekte, og bryr seg ikke, advarer han.

– Det er ikke tilfeldig at vi får flere saker nå. Det er fordi det er flere tester, teknologien er bedre, og vi vet hva vi skal se etter, legger han til. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2