Chris Froome påstår han blir Skys Tour-kaptein

Chris Froome er på hogget overfor Bradley Wiggins og påstå at det er han som blir Sky-lagets kaptein i Tour de France til sommeren.

Selv om Wiggins har gått ut og sagt noe annet, mener Froome han har fått garantier fra lagledelsen om at det er han det skal satses på i Touren. Wiggins kommer til å få sin sjanse i Giro d'Italia, mener Froome, som tok annenplassen bak Wiggins i Tour de France i fjor sommer.

– Jeg har gjort det klart at det store målet mitt i 2013 er å vinne Tour de France. Ingen er i tvil om hva jeg vil, selv om det har vært en del spekulasjoner om hvem som skal være Sky-kaptein i Frankrike i sommer, sier Froome.

Han legger til at Sky-ledelsen har gitt ham støtte hele tiden, og han påstår at ingen har stilt spørsmål ved kapteinsrollen hans under Touren.

Wiggins gikk til topps i Tour de France i fjor. I år har han snakket mest om Giro d'Italia, men for noen få dager siden fortalte han en gruppe journalister at han også har ambisjoner i Touren.

Wiggins antydet at Sky-laget kanskje må starte Tour de France med to kapteiner, og så blir det den av de to som gjør det best etter de første etappene det skal kjøres for. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2