Chelsea på rett spor

Chelsea fikk tilbake vinnerhumøret etter 3-0-seieren over et slapt West Ham på bortebane lørdag. Frank Lampard scoret to ganger.

José Mourinhos mannskap sto med ett tap og én uavgjort før London-derbyet på Boleyn Ground. Spesielt på fremmed gress har Chelsea slitt. Laget har bare vunnet to av seks bortekamper denne sesongen.

Men mot West Ham hadde gjestene full kontroll. Hjemmelaget prøvde seg igjen med en formasjon uten spisser, men det ga ikke det utslaget Sam Allardyce håpet på.

Frank Lampard tok Chelsea i føringen med et sikkert straffemål etter 21 minutter. England-veteranen scoret også 3-0-målet i sluttminuttene. Straffesituasjonen oppsto da West Ham-keeper Jussi Jääskeläinen ikke rakk ut til et tilbakespill i tide og la Oscar i bakken.

West Ham fikk til lite offensivt, og Chelsea fikk lov til å trille mye ball. I tillegg virket ikke vertene komfortable i forsvarsspillet. Slikt holder ikke mot et lag som Chelsea.

Ti minutter før pause doblet Oscar til 2-0. Brasilianeren ble servert en flott ball fra Eden Hazard, tok noen klyv framover og plasserte ballen flott i nærmeste hjørne. (©NTB)