Chelsea ga svar på tiltale

Basel yppet seg i kampen om finaleplass i europaligaen, men Chelsea ga svar på tiltale og avgjorde med tre mål på det første kvarteret i annen omgang.

Fjorårsvinneren i mesterligaen er klar for sin første europaligafinale etter 3-1-seier på Stamford Bridge og 5-2 sammenlagt. Motstander på Amsterdam Arena 15. mai blir Benfica, som beseiret Fenerbahçe 3-1 hjemme og hevnet 0-1-tapet i Istanbul.

To mål av Oscar Cardozo avgjorde for portugiserne etter at Dirk Kuyt utlignet for Fenerbahçe på et omstridt straffespark som kunne blitt et avgjørende bortemål.

Chelsea lå godt an etter sin 2-1-seier i Sveits forrige uke, men Basel var på høyde i første halvdel av returkampen og tok ledelsen rett før pause da Mohamed Salah ble spilt gjennom og scoret alene med Petr Cech.

Da trengte gjestene bare ett mål til for å ta finaleplassen, og mange Chelsea-tilhengere var skeptiske. Basel hadde nemlig skapt like mye som hjemmelaget i den første omgangen.

Slik skulle det ikke fortsette. Frank Lampard, som med et stolpeskudd hadde Chelseas største sjanse i første omgang, prøvde seg igjen med et skudd fra distanse fem minutter ut i annen omgang. Basel-keeper Yann Sommer greide ikke å holde ballen, og Fernando Torres utlignet fra kloss hold. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2