Carlsen vant ni millioner kroner

Magnus Carlsen fikk ikke bare med seg VM-tittelen i sjakk etter fredagens seier over Vishy Anand. Han stakk også av med ni millioner kroner.

Det svenske nyhetsbyrået TT skriver at den samlede premiesummen for VM-møtet mellom Anand og Carlsen var på 140.000.000 rupier. Det tilsvarer cirka 15 millioner norske kroner.

Vinneren fikk 60 prosent, mens taperen ble sittende igjen med 40 prosent av denne summen. Dermed ga VM-seieren Magnus Carlsen cirka ni millioner kroner. I tillegg til den store seierssummen, får også Carlsen belønning fra sponsorene sine, men denne summen er ukjent.

Magnus Carlsen vant en overbevisende seier over Anand, men inderen fikk mye ros for å kjempe helt til det siste, selv om det før fredagens tiende parti var klart at stillingen hans var temmelig håpløs.

Han avsluttet med remis etter å ha gitt Carlsen en skikkelig kamp fredag, og etter kampen måtte han også gi fra seg VM-tittelen som han har hatt siden 2000. Nå er det en ny æra som tar til i sjakksporten, og den nye store mesteren heter Magnus Carlsen.

Han er den første vesteuropeiske verdensmesteren i sjakk på 76 år, og den aller første fra Norge. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2