Carlsen-scoring ga Aalesund sterk borteseier

Scoringer av midtbaneduoen Peter Orry Larsen og Fredrik Carlsen ga et effektivt Aalesund-lag 2-1 over Haugesund på bortebane i eliteserien fotball søndag.

Haugesund var spillemessig best i store perioder, men klarte ikke å omsette overtaket i mer enn én scoring. Den kom ved Daniel Bamberg, som pirket inn 1-1 i det 34. minuttet.

Det var vertene som var friskest i starten, men de store sjansene lot vente på seg. Og da det virkelig ble liv foran AaFK-målet i det 22. minuttet, vartet Sten Grytebust opp med en fantomredning. Haugesund tredde seg lekkert gjennom gjestenes forsvar, og Bamberg fikk avsluttet fra god posisjon. Et tigersprang fra Aalesund-keeperen avverget scoring.

Tre minutter senere kom det første målet, litt mot spillets gang. Jo Nymo Matland svingte inn et frispark fra venstre, og Larsen fikk sneket seg foran FKH-forsvaret. Han headet forbi Per Morten Kristiansen, som var i ubalanse og ikke fikk hånden på ballen.

Vertene fikk utlignet før pause etter at Michael Haukås rev seg løs på venstrekanten. Henrik Kjelsrud Johansen ble hindret i skuddøyeblikket, men Bamberg stupte fram og pirket ballen forbi Grytebust.

Haugesund presset også i starten av annen omgang, men igjen var det Aalesund som skulle ta ledelsen like før timen var spilt. Fredrik Carlsen kom seg fri etter fint samarbeid med Abderrazak Hamed-Allah. Deretter spurtet han fra et par Haugesund-forsvarere, dro av Umaru Bangura og satte kontrollert inn 2-1. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2