Carlsen-kompiser skal kjempe om plass i Norway Chess

Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein skal spille om én av de to siste plassene til den internasjonale storturneringen Norway Chess i juni.

Jon Ludvig Hammer (t.v.) og Magnus Carlsen gliser bredt etter å ha slått medlemmer av pressen i fotball og basket i en gymsal på en skole i Chennai. Hammer var en av Carlsens hjelpere under sjakk-VM .
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Jon Ludvig Hammer (t.v.) og Magnus Carlsen gliser bredt etter å ha slått medlemmer av pressen i fotball og basket i en gymsal på en skole i Chennai. Hammer var en av Carlsens hjelpere under sjakk-VM . Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Verdensmester Magnus Carlsen var den første deltakeren som ble klar for sommerens turnering.

Deretter har arrangøren bekreftet ytterligere sju navn. Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson forteller at en av de resterende to plassene vil fylles med et norsk navn.

– Vi ønsker å gi en norsk spiller sjansen til å spille sammen med verdenseliten. Jon Ludvig (Hammer) spilte også den turneringen i fjor og uttrykte stor glede over å få være med, sier Aulin-Jansson til NTB.

Jon Ludvig Hammer (23) er god venn av Magnus Carlsen og var sekundant for ham under VM-kampen mot Vishy Anand. Nå må han slå sjakk-nestor Simen Agdestein (46), som er tidligere trener for Carlsen. 

Agdestein er ranket som nummer 155 i verden, mens Hammer er nummer 117.

Foruten Carlsen er Levon Aronian, Vladimir Kramnik, Veselin Topalov, Fabiano Caruana, Sergej Karjakin, Aleksander Gristsjuk og Peter Svidler klare for turneringen som går av stabelen i juni.

Flere av disse spiller for tiden kandidatturnering i Russland. Vinneren får møte Magnus Carlsen til VM-kamp i slutten av året.

– Det er en selvfølge at Magnus er med, men det er viktig for norsk sjakk at også en annen norsk spiller får være med. Delvis på grunn av den matchingen spilleren får, men også fordi han vil få se hvordan nivået er, sier sjakkpresidenten.

Duellen mellom Hammer og Agdestein vil bli spilt i slutten av april i Oslo. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2