Carlsen fortsatt størst i VG-kåring

Magnus Carlsen troner fortsatt på topp i VGs årlige rangering av Norges 100 største idrettsstjerner. Golfproff Suzann Pettersen er nummer to, fulgt av seks OL-håp i vinteridretter.

Carlsen toppet kåringen allerede i fjor, og det var knapt noen overraskelse at han forsvarte plassen i året hvor han vant VM-tittelen i sjakk. Allerede for noen dager siden ble han av VGs lesere kåret til Årets navn.

Suzann Pettersen sørger for dobbeltseier til utøvere av store idretter uten vesentlige norske tradisjoner. «Tutta» vant en majorturnering, ytterligere tre LPGA-turneringer og holder kurs mot førsteplassen på verdensrankingen i golf.

Deretter følger vinteridrettsutøvere som herjet i årets VM og er store håp foran Sotsji-OL. På rekke og rad kommer Aksel Lund Svindal (alpint), Tora Berger, Emil Hegle Svendsen (begge skiskyting), Marit Bjørgen, Petter Northug og Therese Johaug (alle langrenn).

Bokseren Cecilia Brækhus og hopperen Anders Bardal er de siste som får plass i topp ti.

I fjor ble Norges kvinnelandslag i håndball nummer to etter OL-gull og EM-sølv. I år ble det kvartfinaletap i VM, og laget er helt ute av listen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2