Cardiff tilbake etter 51 år – 200 mill. til spillerkjøp

Jubelen var stor da Cardiff rykket opp til Premier League tirsdag. 0-0 hjemme mot Charlton var nok. Eier Vincent Tan gjør klar rundt 200 millioner kroner til spillerkjøp.

Waliserne har ikke spilt på øverste nivå i engelsk fotball på 51 år. De blir samtidig det 46. laget som spiller Premier League-fotball siden omleggingen i 1992.

– Vi skal legge en strategi og ønsker å bruke penger, kanskje fra 20 til 25 millioner pund, sier Tan. Det tilsvarer mellom 175 og 225 millioner kroner.

– Mange har brukt store pengesummer uten å gjøre det bra, så vi vil prøve å kjøpe lurt, fortsetter klubbens eier.

Under Tans ledelse har Cardiff skiftet draktfarge (fra blått til rødt) og fått ny logo. Cardiff City kan også bli hetende Cardiff Dragons etter hvert. Ikke alle er like glad for det, men uten penger blir det heller ikke Premier League-spill. Manager Malky Mackay har allerede begynt å tenke på hvordan klubben skal overleve i det gjeveste selskapet.

– Det blir en stor utfordring. Vi er klare for en av de beste ligaene i verden. Vi skal planlegge nøye foran neste sesong. Det er vi allerede i gang med, og nå kan vi sette planene til verks. Vi skal gjøre alt for å være best mulig rustet slik at vi har en ærlig sjanse i Premier League, sier Mackay. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2