Brun-Lie på 5.-plass i Kuusamo

Justyna Kowalczyk vant en overlegen seier på sprinten i verdenscupen i langrenn i Kuusamo fredag. Celine Brun-Lie ble beste norske på 5.-plass.

Den polske jenta dro til opp den siste bakken og avgjorde sprinten. Kikkan Randall, som tok annenplassen, gikk også bra i den siste bakken. Hun passerte tyske Denise Herrmann.

Brun-Lie gikk bra helt fram til finalen. Der var hun uheldig og hektet like før den første lille bakken. Hun kom for langt bak og var sjanseløs da det dro seg til for spurt. Det var bare Brun-Lie som var i finalen av de norske løperne.

Marit Bjørgen hadde beste tid i prologen, men gikk ikke videre fra kvartfinalen i langrennssprinten i Kuusamo fredag. Hun ble slått ut sammen med Charlotte Kalla.

Bjørgen lå an til å gå videre på tid til det fjerde heatet var i mål, men der gikk det så fort at Bjørgen og Kalla gled ut av listen. Celine Brun-Lie vant heatet på svært sterk tid og gikk seg inn i favorittsjiktet.

Maiken Kaspersen Falla, som også var regnet for å være et av de beste norske kortene før start, led samme skjebne som Bjørgen og måtte takke for seg etter kvartfinalen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble også slått ut. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2