Brøndby unngikk konkurs

Brøndby ble tirsdag reddet fra konkurs gjennom en aksjeemisjon som sikret den danske fotballklubben 110 millioner kroner.

Den nedrykkstruede klubben hadde fra før gjort det klart at den behøvde minst 60 millioner kroner for ikke å bli slått konkurs.

Brøndby har de siste årene slitt tungt økonomisk. I 2011 gikk klubben i underskudd med 35,5 millioner kroner (34,8 mill. danske kroner), mens underskuddet for 2012 var på svimlende 266,7 millioner kroner før skatt.

Underveis har flere styremedlemmer gått av. Styreleder Sten Lerche var en lettet mann da emisjonen gikk i boks tirsdag ettermiddag.

– Vi i Brøndby IF er utrolig takknemlige for den fantastiske oppbakkingen vi har fått i forbindelse med kapitalutvidelsen. Vi vil gjerne rette et stort takk til alle som har støttet klubben i denne avgjørende situasjonen, uttalte Lerche.

I tillegg til økonomisk trøbbel er det gått tungt sportslig for klubben de siste årene. Brøndby ligger tredje sist i den danske toppserien, men administrerende direktør Tommy Håkansson mener likevel at klubben er reddet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2