Breivik i ny lederrolle i Olympiatoppen

Marit Breivik blir ny sommeridrettssjef i Olympiatoppen. Helge Bartnes får ansvaret for vinteridrettene.

Marit Breivik (59) har vært hovedcoach for lagidretter i Olympiatoppen siden 2009 og assisterende toppidrettssjef siden 2011.

Den tidligere landslagssjefen i håndball skal lede og koordinere Olympiatoppens samlede sportslige og faglige bistand til toppidrettsarbeidet i de sommer-olympiske særforbundene og andre særforbund som har sommeren som sin primære sesong.

– Det er vel den første jobben jeg søker etter at jeg søkte min første jobb som lærer i 1980. Samtidig var det en spennende jobb å søke på, smiler den tidligere suksesstreneren.

Skal løfte sommeridretten
Nå skal hun løfte norsk sommeridrett.

– Jeg har tro på at jeg kan bidra til å skape oppslutning om høye ambisjoner, og få folk til å bruke det beste av seg selv for å nå nye mål, mener Breivik.

Helge Bartnes (42) får samme rolle for vinteridrettene. Han kommer fra stillingen som utviklingssjef og har vært leder av styringsgruppen for Olympiatoppens smøre- og glidprosjekt.

– Jeg er lidenskapelig opptatt av idrett, og er veldig glad for nå å få bli med på å legge til rette for å skape gode prestasjoner, sier Bartnes.

Sørlie Lybekk til Olympiatoppen
Det var i første omgang 33 søkere til stillingene, og toppidrettssjef Tore Øvrebø var godt fornøyd med resultatet.

– Det som kom ut av den prosessen, er jeg meget fornøyd med. Dette er et sterkt team. Olympiatoppen har fått et forsterket lederteam, sa han på pressekonferansen.

Else-Marthe Sørlie Lybekk (36) blir ny fagsjef prestasjon, mens Trond Skarsem Pedersen (53) er ansatt som utviklingssjef.

– Jeg har hatt kontinuerlig prestasjonsfokus i mitt voksne liv. Det blir mitt fagområde nå. Fagsjef Prestasjon. Det er ikke så mange som, smiler Lybekk Sørlie.

Tore Øvrebø ble i sommer ansatt som ny toppidrettssjef. Han hadde vært konstituert i stillingen siden Jarle Aambø trakk seg i fjor høst. (©NTB/TV 2 Sporten)

 

Mer innhold fra TV 2