TV 2s Brautometer

Brautometeret, Premier League: Manchester City - Brentford (12. november)

Status: Erling Braut Haaland og Manchester City tapte sensasjonelt 1-2 hjemme mot Brentford.

Ekspertens vurdering: Det er ikke mange kampene gjennom en sesong hvor Haaland kommer til så lite sjanser som det han gjør mot Brentford på Etihad. Han ble veldig godt pakket inn mot et godt forberedt bortelag, og dette ble en veldig skuffende ettermiddag for både Haaland og Manchester City.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Brautometeret, Ligacupen: Manchester City - Chelsea (9. november)

Status: Erling Braut Haaland ble sittende hele kampen på benken, da Manchester City slo Chelsea ut av Ligacupen.

Brautometeret, Premier League: Manchester City - Fulham (5. november)

Status: Erling Braut Haaland startet på benken etter å ha kommet tilbake fra et kort skadeavbrekk. Manchester City fikk det vrient da João Cancelo ble utvist og Fulham utlignet til 1-1 i første omgang. Haaland ble byttet inn i det 64. minutt. Ti minutter senere stanget han inn 2-1, men målet ble annullert for en hårfin offside. Fire minutter på overtid satte han et straffespark som ga 2-1 og kastet av seg trøyen i vill jubel.

Ekspertens vurdering: Han hever laget med sitt nærvær. Som vanlig sylskarp i bevegelsene og livsfarlig når han nærmer seg mål. Uheldig som er litt på gal side av offsidelinjen før det annullerte målet. Straffescoringen kommer etter et dårlig treff på ballen, så der er han heldig.

Vurdert av:

Simen Stamsø-Møller.

Brautometeret, Premier League: Leicester - Manchester City (29. oktober)

Status: Erling Braut Haaland er skadet, og var ikke med i troppen mot Leicester. Det skal dreie seg om en fotskade, ifølge City.

Brautometeret, Champions League: Dortmund - Manchester City (25. oktober)

Status: Erling Braut Haaland startet mot Dormtund, men ble byttet ut i pausen på stillingen 0-0.

Ekspertens vurdering: Haaland så pigg ut, men laget var ikke så godt som det kan være. Haaland var ikke på sitt aller beste, men City var langt unna sitt beste. Dortmund var mye farligere. Haaland er avhengig av at City er bedre på siste tredel for å få det beste ut av seg. City kom aldri opp på sitt beste mens Haaland var på banen.

Vurdert av Simen Stamsø-Møller.

Sett din karakter under.

Brautometeret, Premier League: Manchester City - Brighton (22. oktober)

Status: Erling Braut Haaland med to nye scoringer i Manchester Citys 3-1-seier over Brighton. Han scoret dermed i sin syvende strake hjemmekamp, og er nå oppe i 17 ligamål.

Ekspertens vurdering: Haaland viser nok en gang at han er ustoppelig når han får de rette ballene å jobbe med. Dette ble nok en strålende dag på jobb for Haaland på Etihad, og det er jo blitt så vilt dette nå at to-tre scoringer er som normalt.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Sett din karakter under.

Brautometeret, Premier League: Liverpool-Man. City (16. oktober)

Status: Liverpool vant 1-0 etter scoring av Mohamed Salah et kvarter før slutt. Erling Braut Haaland spilte hele kampen og kom til flere gode sjanser, men han gikk målløs av banen.

Ekspertens vurdering: Det var en tøff og intens kamp på Anfield hvor Haaland hele kampen gjennom så farlig ut når han var involvert, men akkurat i kveld ville det seg ikke for Guardiolas nummer 9.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Sett din karakter under.

Brautometeret, Champions League: FC København-Man. City (11. oktober)

Status: Erling Braut Haaland startet på benken for første gang etter sommerens overgang fra Dortmund. Haaland varmet opp i andre omgang, men jærbuen kom aldri på banen i kampen som endte 0-0.

Brautometeret, Premier League: Man. City-Southampton (8. oktober)

Status: Erling Braut Haalands lag lekte seg med Southampton og vant hele 4-0. Haaland scoret det fjerde – sitt 20. mål for klubben – og var uheldig som ikke hadde flere.

Ekspertens vurdering: Ny flott kamp av både City og Haaland. Han har på kort tid fått veldig god kjemi med alle de viktigste medspillerne. Foden, De Bruyne og nå også Cancelo ser bevegelsene tidlig og slår nydelige pasninger. Det kunne like gjerne blitt hat trick og målgivende i dag også, men alt kan ikke gå inn.

Vurdert av Simen Stamsø-Møller.

Sett din karakter under.

Brautometeret, Champions League: Man. City - FC København (5. oktober)

Status: Erling Braut Haaland scoret med sitt første touch på ballen. Jærbuen økte til 2-0 etter om lag halvtimen spilt. Han ble byttet ut i pausen.

Ekspertens vurdering: Han ble byttet ut, og hadde levert godt nok med en halv dag på jobb. Det resulterte i elleve touch på ballen og to mål. Han rakk til og med å hjelpe dommeren med sprayen han mistet. Selv om det ikke ble hat trick, må det regnes som en perfekt omgang i Champions League. Han bryter alle parametere.

Vurdert av Solveig Gulbrandsen.

Sett din karakter under.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Manchester United - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 2, 2022 Manchester City's Erling Braut Haaland celebrates scoring their fifth goal and completing his hat-trick REUTERS/Phil Noble EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications.  Please contact your account representative for further details. Foto: PHIL NOBLE

Brautometeret, Premier League: Man. City - Man. United (2. oktober)

Status: Erling Braut Haaland spilte hele kampen da Manchester City knuste byrival Manchester United 6-3. Haaland scoret tre mål og hadde to målgivende pasninger.

Ekspertens vurdering: Første omgang må være det sykeste og beste han har levert noen gang. Han scorer tre mål mot byrivalen og står bak to målgivende pasninger. Første omgang er klink tier på børsen, det er det ingen tvil om. Han kunne raskt scoret flere mål også. Kampen er rett og slett totaldominans av City og Haaland er den største bidragsyteren.

Vurdert av Simen Stamsø-Møller.

Gi din dom over Haalands prestasjon nedenfor.

Brautometeret, Premier League: Wolverhampton - Man City (17. september)

Status: Erling Braut Haaland spilte hele kampen da Manchester City vant 3-0 borte mot Wolverhampton. Haaland scoret 2-0-målet i første omgang.

Ekspertens vurdering: Verdensklasse fra Haaland i nok en kamp, og det eneste som kan stoppe Haaland fra å bli toppscorer i Premier League denne sesongen er skader. Han er rett og slett ustoppelig for et fantastisk Manchester City.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Brautometeret, Champions League: Man City - Dortmund (14. sep)

Status: Erling Braut Haaland scoret 2-1-målet da Manchester City snudde kampen hjemme mot Borussia Dortmund.

Ekspertens vurdering: Dortmund forsvarte seg veldig bra før pause. Süle hadde god kontroll på Haaland, som slet med å prege kampbildet. Haaland får to muligheter i andreomgang, og måten han setter inn 2-1 på er kunst. De fleste spisser i verden hadde aldri vært i nærheten av scoring, men glohete Haaland scorer på mesterlig vis. Både Süle og Hummels gjorde en god jobb, men den ene gangen de misset ble de selvfølgelig brutalt straffet.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Brautometeret, Champions League: Sevilla - Man City (6. sep)

Status: Erling Braut Haaland scoret to mål da City fikk en god start på gruppespillet i Champions League.

Ekspertens vurdering: Ingen i verden er hetere og giftigere enn Haaland, og Guardiola hadde ikke byttet spiss med noen andre managere i hele verden. Sevilla var aldri i nærheten av å stoppe ham.

Sist sesong var det spiss Guardiola manglet da de fikk trøbbel i Champions League, men nå er den siste brikken på plass - og da ser de lyseblå komplette ut.

Vurdert av Jesper Mathisen


Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor

Brautometeret, Premier League: Aston Villa - Man City (3. sep)

Status: Erling Braut Haaland scoret ett mål da Manchester City spilte 1-1 borte mot Aston Villa.

Ekspertens vurdering: Etter en tøff førsteomgang, er Haaland langt mer involvert etter pause. Scoring, to gode muligheter utenom scoringen og i tillegg er det han som skaffer frisparket som De Bruyne hamrer i tverrliggeren. Kunne Mahrez spilt Haaland på åpent mål fem minutter før slutt?

Aston Villa ga Haaland en tøff kamp, men jeg er likevel imponert over hvor livsfarlig han er når han først får muligheten. Han er den desidert farligste spilleren på banen, og med litt marginer hadde han avgjort dette for City da de ledet 1-0.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Brautometeret, Premier League: Man City - Nottingham Forest (31.aug)

Status: Erling Braut Haaland scoret hat trick på 38 minutter mot Nottingham Forest. Jærbuen ble byttet ut etter 68 minutter på stillingen 5-0. Haaland scoret de tre første målene. City vant til slutt 6-0.

Ekspertens vurdering: Haaland er et unikum. Jeg har aldri sett en spiller bevege seg så riktig. Det er så eksplosivt og bestemt. Han er så utrolig god til å bevege seg. Hvis han holder seg skadefri, vil det ikke forundre meg om han kommer opp i 35 mål.

Vurdert av Simen Stamsø-Møller

Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Brautometeret, Premier League: Man City - Crystal Palace (27.aug)

Status: Erling Braut Haaland scoret tre mål i andreomgang da City snudde kampen mot Palace.

Ekspertens vurdering: Det ble en vanskelig time og 20 perfekte minutter for Haaland. Han beveger seg godt gjennom hele kampen, men lenge er enten rommene for små eller pasningene upresise.

Når Foden slår et følsomt innlegg er Haaland i gang. Det andre målet er enkelt. 4-2 er en demonstrasjon av hans spisskompetanse. Fortsetter han slik, blir han toppscorer i Premier League med god margin.


Vurdert av Simen Stamsø-Møller.


Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Brautometeret, Premier League: Newcastle - Man City (21.aug)

Status: Erling Braut Haaland scoret ett mål da Newcastle og Manchester City spilte 3-3 i en ellevill fotballkamp.

Ekspertens vurdering: En nydelig stikker til De Bruyne som nesten ender i scoring etter ti minutter. Strålende gjort og kunne fort hatt en målgivende der.

Haaland ligger der han skal før pause. Ligger på offsidegrensen, og jakter det lille bakrommet som er. Vært mye nesten og Haaland har vært godt passet på.

Scoringen etter pause er typisk Haaland. Han gjør det han kan best: Finner rommet og knaller inn sin tredje Premier League-scoring. Haaland er også nære da De Bruyne treer han igjennom. Rykker seg fri, og viser en enorm fysikk. Det er helt rått å se på, Newcastle-forsvaret har ikke sjans til å stoppe ham.

Gi din dom over Haaland-prestasjonen nedenfor.

Vurdert av Jesper Mathisen.

Brautometeret, Premier League: Man City - B'mouth (13. aug)

Status: Erling Braut Haaland måtte gå målløs av banen i hjemmedebuten for Manchester City mot Bournemouth, men noterte seg for én assist.

Ekspertens vurdering:

Erling Braut Haaland var nok frustrert over ikke å ha scoret, men han noterte seg for en flott målgivende pasning. Det mest irriterende for ham var nok målet han burde blitt forært av Phil Foden, men det var tydelig at Foden rett og slett ikke så ham og derfor ikke serverte ham. Han kan trøste seg med at han vil få mange av de pasningene i ukene og årene som kommer.

Alt i alt vil jeg si at det er en ålreit kamp. Alle tenkte nok at han skulle score hat trick i dag, men det er ikke slik fotballen funker. Får ikke ballen så mye i det rommet han liker å bevege seg i, men har gode bevegelser. Han hadde fortjent bedre service, så ærlig må vi være.


Vurdert av Simen Stamsø-Møller.

Braut-o-meteret, Premier League: West Ham - Man City (7. aug)

Status: Erling Braut Haaland scoret begge målene da han debuterte for Man City i Premier League.

Ekspertens vurdering:
Haaland var ikke mye involvert i innledningen av kampen. West Ham var best de første fem minuttene, men Haaland ble mer involvert etter hvert. Brant en stor sjanse, før øyeblikket hvor alt sitter kommer: En typisk Haaland-involvering ender med straffespark til Manchester City. Den tar selvfølgelig Haaland selv og scorer sitt første Premier League-mål.

Målet og samspillet med De Bruyne etter pause kan knapt gjøres bedre. Haaland gjør alt det han skal. Jærbuen viser fram rykket, timingen og de sylskarpe bevegelsene. To mål er en perfekt start for Haaland i Premier League.

Vurdert av Simen Stamsø-Møller.

Les ekspertens vurdering av målene i børskarakterene under.

Antall visninger